Tutorial background pada headings sidebar dan post

Salam readers,hari ni aku murah hati dan rajinnye nak buat tuto.
Tutorial kali ni senang jer...faham tak apa itu headings?
headings tu background belakang tajuk sidebar dan post.Cuba tengok aku punyer.
Cantik tak?Cuba kita try macam aku ye.


Oklah,jom kita mulakan dengan simple yerp.


1. Bukak blog macam biasa.
2. Pergi ke page elements > edit html
3. picit serentak ctrl + f dan taip headings.


/* Headings
------------------------------------------------ */

h2 {
  margin:1.5em 0 .75em;
  font:$headerfont;
  line-height: 1.4em;
  text-transform:uppercase;
  letter-spacing:.2em;
  color:$sidebarcolor;
ok,letak code ni dekat bawah sekali.

background-image:url (url background); 
Cari background dekat mne2 sumber seperti photobucket.Just direct link je,bukan html code ye.

Ok,akhir sekali tekan save.
Kalau dah guna sila komen dekat bawah,kalau nak guna tuto ni credit aku tau.I hate copycats~!!

0 wartawan: