Tutorial memasang favicon

Assalamualaikum ,
kali ni takde cerita panjang2 , malas nak mengarut dah ... nak cepat ni ! lily ada keje pulak ni , nak siapkan request dari kak lisa. Macam mana nak letak favicon ? Apa itu favicon ? Tengok blog Lily , dekat tepi url tu ada gambar Conan kan ? Hah , itulah favicon ! so, camne nak tukar favicon blogger ke favicon comel2 tu ? meh sini nak ajar !

Step 1
Pergi ke edit html >> tick expand widget templates dan tekan ctrl+f cari perkataan  
]]></b:skin>

Step 2
Dah jumpa ? sekarang copy code dibawah ni dan paste dibawah code diatas . Faham ?

<link href='URL IMAGE' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/>
<link href='
URL IMAGE'/>
Selesai ? Tak lagi , gantikan url favicon korang yang comel lotte tu ke url favicon anda! Ni ada freebies favicon skit , silalah ambil ya !

http://i892.photobucket.com/albums/ac125/maliihah_coolz/pic010demoji_19402678decoojp.gif
http://i892.photobucket.com/albums/ac125/maliihah_coolz/pic019demoji_16165941decoojp.gif
http://i892.photobucket.com/albums/ac125/maliihah_coolz/24.gif
http://i892.photobucket.com/albums/ac125/maliihah_coolz/15.gif
http://i892.photobucket.com/albums/ac125/maliihah_coolz/pic019demoji_17714269decoojp.gif

Dah siap ? Boleh preview dulu , kalau tak ada apa2 boleh save !
credit : Baby doll